Gratis verzonden vanaf € 50,- (NL)
Voor 21:00 besteld, morgen in huis*
Beoordeeld met een 9.5 uit 3633 reviews

Wasinstructies & Tips

Elk dekbedbedovertrek heeft zijn eigen wasinstructies. Deze verschillen per overtrek om verschillende factoren als merk, materiaal, kleuren en druktechniek. Wij bevelen het aan om deze altijd goed te lezen en op te volgen. Zo heeft U maximaal plezier van uw aankoop en blijft het dekbedovertrek mooi. De bijgeleverde wasinstructie geeft aan wat de maximum wastemperatuur is en hoe het product behandeld moet worden.

Een aantal algemene wastips
-  Handdoeken en dekbedovertreksets vóór gebruik wassen. Handdoeken nemen daarna beter vocht op en bij dekbedovertrekken is het belangrijk om de kleuren te laten fixeren. Het is belangrijk om de geadviseerde wastemperatuur aan te houden voor het beste resultaat.
-  Sorteer het wasgoed zo veel mogelijk op kleur en wasvoorschrift, om te zorgen dat de producten de juiste
   behandeling krijgen.
-  Was donkere kleuren altijd apart
-  Was dekbedovertrekken en slopen binnenstebuiten
-  Stop de wasmachine niet te vol
-  Gebruik niet te veel wasmiddel (volg de doseertabel op de verpakking van het wasmiddel)
-  Gebruik bij voorkeur een vloeibaar wasmiddel zonder bleek
-  Haal de dekbedovertrekken na het wassen direct uit de wasmachine
-  Drogen op lage temperatuur of uithangen

Behandeling dekbedovertrekken
Bij dekbedovertrekken is het noodzakelijk om deze op de aangegeven temperatuur te wassen*. Wanneer er op een andere temperatuur gewassen wordt dan voorgeschreven, kan dit een ongewenst resultaat opleveren. U vind het wasvoorschrift op het etiket van het door U gekochte product.

*NB.: Kleurrijke dekbedovertrekken moeten vaak op 60 graden gewassen te worden om de kleuren te fixeren. Dit voorkomt doorlopen van kleuren. Bij het wassen op een lagere temperatuur kan het voorkomen dat de kleuren doorlopen.